• Rask levering
  • Betal med Klarna
  • Sikkert grep
  • GRATIS FRAKT OVER 500,-
Hvorfor bruke refleks
Din Sikkerhet

Hvorfor bruke refleks

Uten refleks er du først synlig på 25 – 30 meters hold, mens du med refleks synes på 140 meters hold når en bil bruker nærlys. Omgjør vi dette til sekunder har en bilfører 10 sekunder i stedet for 2 til å reagere på observasjonen, det kan være forskjellen på liv og død.

Det viser seg at de fleste ulykker som skjer mellom personbil og forgjenger skjer i byene og når folk krysser gata. Lys fra biler og butikkvinduer konkurrerer om oppmerksomheten og gjør det vanskelig å se fotgjengere og spesielt de uten refleks. Gatebelysning skaper falsk trygghet for fotgjengeren, og gjør observasjon av fotgjengere vanskeligere å registrer. Mange tror derfor det ikke er nødvendig med refleks når de går i områder med gatelys. Det er galt. Selv om du ser bilen, ser ikke bilisten deg. Derfor er det en billig livsforsikring å alltid bruke minst én refleks når du er ute og går i mørket, og spesielt i bybilde.

Refleks er den billigste livsforsikringen du kan ha! Bruk refleks så du blir synlig i trafikken. Vi anbefaler at du bruker refleks som beveger seg når du går, og at du bruker to reflekser slik at du er synlig fra flere kanter.

Nordic Grip tar denne problemstillingen på alvor. Se etter CE-merket når du skal kjøpe refleks, dette er en europeisk utarbeidet standarder for sikkerhetsutstyr til personlig bruk. Nordic Grip CE tester alle sine reflekser, og anbefaler at du ser etter dette merket før du kjøper refleks. HUSK; reflekser er en forbruksvare – Er den over 3 år, blitt vasket flere ganger eller fått synlige riper/skader og begynt å falme burde du vurdere om du skal gå til innkjøp av nye reflekser.
https://www.nordicgrip.no/pub_docs/files/Hvorforbrukerefleks/NG_refleksvest_all_litne.png
https://www.nordicgrip.no/pub_docs/files/Hvorforbrukerefleks/2021-04-05_nordic_grip3569_2.png